Bevke, 25. marec 2019

Dragi naši domišljijci!

Z veseljem objavljamo tudi, katere pravljice so si po mnenju strokovne žirije priborile izid v samostojni slikaniški obliki. Ja, delo je bilo zahtevno, saj ste se na moč potrudili, zato ste zmagovalci pravzaprav vsi, toda pravilo so vendarle pravila in se jih moramo držati. Pa si poglejmo rezultate za kategorijo Razredna stopnja:

1. mesto: IZGUBIL SEM SE, skupinska pravljica, OŠ Louisa Adamiča Grosuplje

2. mesto: PASTIRČEK JAKOB IN BRDAVS, Tilen Bizjak, OŠ Col, PŠ Podkraj

3. mesto: KAKO STA LOS IN SVIZEC POSTALA JUNAKA, Tajda Koman, OŠ Valentina Vodnika

Častno 4. mesto:

KAKO JE NASTAL GRAD BOGENŠPERK, Judita Ferlan in Živa Štritof, OŠ Šmartno

O POGUMNI PRINCESI NA PTUJSKEM GRADU, Zarja Palir, OŠ Mladika Ptuj

TRIJE BRATJE IN HUDOBNI ZMAJ, Enya Petrovčič, David Ferizović, Ajda Vehabović, Rion Sejdija, OŠ Martina Krpana Ljubljana

ZMAJ JERNEJ IN TOMAŽ, Rok Bauman, OŠ Loče, POŠ Jernej

SREČNA ZMAJEVA DRUŽINA, Lenart Novak, OŠ A.T. Linharta Radovljica

ZMAJ NA PTUJU, Kristijan Kreft, OŠ Mladika Ptuj

 

Vsem mladim pisateljicam in pisateljem iskreno čestitamo!

Prijazen domišljijski pozdrav, Tjaša Zorc Rupnik

 

 

Bevke, 15. marec 2019

Dragi naši domišljijci!

Z veseljem razkrivamo, katera so zmagovalna besedila v kategoriji Predmetna stopnja, ki so si po mnenju strokovne žirije zaslužila izid v samostojni knjižni obliki:

1. mesto: JAGODIČEVJE li IZGUBIM SE, DA SE NAJDEM, Zarja Žagar, OŠ Bežigrad

2. mesto: CVETOVI, UJETI V TIŠINI, Sanja Krajnc, OŠ Kidričevo

3. mesto: 6659, Alena Granda, OŠ Majde Vrhovnik

Častno 4. mesto:

VESOLJEC, Lara Fortunat, OŠ Dušana Muniha Most na Soči

TRENUTEK SMRTI, Neža Šetina, OŠ Šmarje - Sap

SAMO POL ČLOVEKA, Staša Prelogar, OŠ Tončke Čeč Trbovlje

Vsem mladim pisateljicam in pisateljem iskreno čestitamo!

Današnja razglasitev zmagovalnih besedil pa še ni vse, kar vam želimo naznaniti. Kar nekaj besedil je namreč ostalo v še dodatnem branju pri članih strokovne žirije. Kaj se bo izcimilo iz tega, spremljajte na naši spletni strani, prepričani pa smo, da bomo lahko še koga prijetno razveselili. Kdaj? 25. marca, ko bodo objavljeni rezultati Razredne stopnje.

Knjige letošnjega natečaja v kategoriji Predmetna stopnja pa bodo izšle v naslednjem mesecu. To pot bomo pohiteli, da ne boste predolgo čakali.

Prijazen domišljijski pozdrav, Tjaša Zorc Rupnik

 

Bevke, 12. februar 2019

Dragi naši domišljijci!

Tudi glasovanji v kategorijah Predmetna in Razredna stopnja sta zaključeni. Rezultate objavljamo dan kasneje, ker smo morali zaradi praznika počakati na vse zapoznele glasovnice, prispele po pošti. In kako ste se odrezali? Pa si poglejmo ...

KATEGORIJA PREDMETNA STOPNJA:

1. mesto po izboru glasovalcev: LUNA, Nina Mihalović, OŠ Tončke Čeč, Trbovlje, 321 glasov

2. mesto po izboru glasovalcev: ZMAJSKA PRINCESA, KRIŠTOF IN ZOFIJA, Neja Majcenovič, OŠ Kidričevo, 297 glasov

Knjige za kategorijo Predmetna stopnja bodo predvidoma izšle do konca meseca februarja 2019.

KATEGORIJA RAZREDNA STOPNJA:

1. mesto po izboru glasovalcev: Pesem o sv. Jerneju, Matej Kušter, OŠ Loče, 116 glasov

2. mesto po izboru glasovalcev: PRAVLJICA O MEDVEDKU KURETU, Ema Kafel, OŠ Mladika, Ptuj, 108 glasov

Slikanice za kategorijo Razredna stopnja bodo izšle do konca šolskega leta.

Čestitamo!

 

Bevke, 5. februar 2019

Dragi naši domišljijci!

Tudi letos ste se odrezali in na naš e-naslov se je zgrnila vrsta imenitnih pravjic, basni in zgodb, ki so za kategoriji Predmetna stopnja in Razredna stopnja že objavljene na naši spletni strani, za kategorije Mentorji, Vrtci in Dijaki pa bodo objavljene v prihodnjih dneh. Kot že veste, se z današnjim dnem, torej 5. februarja 2019, začenja prvi del izbora: SPLETNO GLASOVANJE. Vsa pravila so zapisana na povezavi SPLETNO GLASOVANJE ZDNP 2018/2019. Prosimo, da jih v celoti upoštevate, da ne bo kasneje nepotrebne žalosti.

Naj se zaiskri in zapraši, kajti domišljija je tista čarobna točka, v kateri se konča konec in se prične neskončnost!

Tjaša Zorc Rupnik, koordinatorka projekta ZDNP

 

Bevke, 4. februar 2019

Dragi naši domišljijci!

Jutri, 5. februarja 2019, se bo ob 14:00 pričelo glasovanje za kategoriji Predmetna in Razredna stopnja. Vse prispele zgodbe in pravljice v obeh kategorijah bodo do pričetka glasovanja objavljene v celoti, ravno tako pa tudi natančna navodila in vse povezave.

Avtorje in mentorje naprošam, da preverijo pravilnost zapisa imen in priimkov ter šol in nam morebitne popravke sporočijo na e-naslov, da lahko nepravilnosti kar najhitreje odpravimo.

Naj se torej zapraši in zaiskri ...

Prijazen domišljijskip ozdrav,

Tjaša Zorc Rupnik

 

 

Bevke, 9. december 2018

Dragi naši domišljijci!

Glasovanje v kategoriji Družina je zaključeno. Sicer presenetljivomajhno število glasov je odločilo o dveh zgodbicah, ki bosta izšli v slikaniški obliki, in sicer:

DEŽELA MED REKAMA, družina Mihovec

KAKO JE MESTNI VRH OSTAL BREZ ZGODBE, družina Tikvič.

Knjige bodo predvidoma izšle v prvi polovici meseca januarja 2019.

Čestitamo!

 

Bevke, 5. december 2018

Dragi naši domišljijci!

Glasovanje v kategoriji Družina se je pričelo.

 

Bevke, 4. december 2018

Dragi naši domišljijci!

Presenetljivo številčno ste se odrezali s pisanjem prispevkov v novi družinski kategoriji. Vaše čudovite knjige bomo danes objavili na naši spletni strani (pod pasico DRUŽINA), jutri pa se, kot že rečeno, začenja glasovanje za dve najboljši 'knjigi' v kategoriji. Glasovanje bo trajalo od jutri, 5. decembra 2018, s pričetkom ob 8.30 uri, in vse do petka, 7. decembra 2018, zvečer - do 20:00 ure. Rezultate bomo objavili tako na spletni strani kot tudi na FB profilu 8. decembra 2018 ob 12:00 uri.

Navodila za glasovanje se skrivajo pod spodnjo pasico.

 

Seveda si bo vaše delo podrobneje ogledala tudi strokovna žirija, katere knjige bodo prepričale člane, pa si boste lahko ogledali na naši spletni strani 10. marca 2019.

Srečno!

 

Bevke, 6. november 2018

Dragi naši domišljijci!

Kar nekaj sporočil in klicev, kdaj se bomo podali na letošnji domišljijski potep, smo prejeli, in vem, da vas že pošteno srbijo prsti, da bi se poigrali z besedami in zapisali kaj lepega ... No, tokrat se tudi našemu projektu obeta kar nekaj sprememb.

Najprej, kot ste že sami ugotovili, je spremenjen datum pričetka razpisa, ki je pomaknjen za mesec in še nekaj dni. A brez skrbi, časa za pisanje boste imeli več kot dovolj. Oziroma ... ne, pustimo to zaenkrat še ob strani, naj bo presenečenje.

Nadalje nas čakajo novosti tudi (oziroma predvsem) na vsebinskem delu. Še vedno boste ustvarjali v različnih zahtevnostnih kategorijah, tematika pa bo imela enotno izhodišče: naš domači kraj. Ko smo premišljevali o letošnjih tematikah in si belili glave s tem, kakšno nalogo vam zastaviti, se je v nekem trenutku izkazalo, da se ravno tiste vsebine, ki bi nas morala najbolj navduševati in navdajati s ponosom, še nismo obdelali. Naša dežela je vendar tako čudovita, vsak njen kraj pa nekaj pravljičnega, posebnega, nekaj, zaradi česar smo, kdor smo in kakršni smo. In če o tem ne more nastati zvrhan koš neverjetnih pravljic in zgodb, potem res ne vemo, o čem lahko.

In še ena velikanska sprememba nas čaka: ustvarjali boste lahko tudi skupaj z vašimi najbližjimi, torej s sestrami, brati, starši, starimi starši ... Prav ste prebrali, dodali smo kategorijo DRUŽINA. A tu bo, glede na 'močno podporo', potrebno postoriti malce več - besedilo ne samo zapisati, temveč tudi likovno opremiti.

Podrobna navodila za vseh šest tekmovalnih kategorij (Vrtci, Mentorji, Dijaki, Razredna in Predmetna stopnja ter Družina) boste našli pod spodnjimi pasicami.

Veselimo se vaših prispevkov in vam pošiljamo prijazen domišljijski pozdrav!

Aha, in še, saj veste:

Domišljija je tista čarobna točka, v kateri se konča konec in se prične neskončnost ...

 

Tjaša Zorc Rupnik, koordinatorka projekta ZDNP

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TONIN 1    TONIN 2    TONIN 3