Bevke, 31. marec 2020

Dragi domišljijci!

Upam, da ste zdravi in da vas spremembe, ki jih je v naša življenja prinesla ta virusna nebodigatreba, niso preveč potrle. Saj veste, v tem trenutku je najpomembneje, da skrbite za svoje zdravje in s tem posledično tudi za zadravje vseh okoli sebe. Torej: OSTANIMO ZDRAVI, BODIMO DOMA.

No, dolgujemo vam še rezultate za kategorijo Dijaki. Ker gre za res izjemno situacijo, smo sklenili, da vam skušamo vsaj z novico, ki vas bo, upam, razveselila,  malce razgnati skrbi - vsi prispevki bodo namreč objavljeni kot samostojne knjige. Pravzaprav so že bili poslani v lekturo, obvestilo o izidu pa lahko pričakujete do konca meseca maja 2020.

Zaenkrat se poslavljamo z mislijo, da je vedno potrebno z upanjem in ciljem zreti naprej - vse se bo uredilo, verjemite! Dotlej pa pošiljamo prijazen domišljijski pozdrav in vsem želimo vse dobro!

Tjaša Zorc Rupnik, koordinatorka projekta ZDNP 

 

 

Bevke, 19. marec 2020

Dragi domišljijci!

Tudi mi se pridružujemo pozivu #OSTANI DOMA z našo domišljijsko himno, ki smo jo, seveda, ustrezno spremenili. In ker imamo sedaj v izobilju časa, vas vabimo, da jo zapojete (melodija se skriva neposredno pod naslovom pesmi, vendar je, to vas moramo opozoriti, posneta neprofesionalno, saj smo raje OSTALI DOMA, prepričani pa smo, da jo boste brez težav razbrali), se posnamete - lahko tudi z instrumentalnim spremstvom - in nam svoj posnetek posredujete na e-naslov smar-team@amis.net. Posnetek bomo objavili na naši spletni strani in FB profilu, najboljša izvedba pa si bo prislužila izdelavo lastne knjige v 10 izvodih.

 

OSTANIMO NA VARNEM DOMA

MELODIJA

Živi z nami zdaj en Korona zmaj,

boste rekli: to že ni res – pa je!

Straši nas, ogroža povsod, tolovaj,

verjemite mi, zdaj gre zares …

 

Kaj se s hudobcem zgodilo bo,

tega še nihče ne ve.

Konec pesmice te ni zapisan bil še,

zdaj čaka, da to storimo vsi …

 

OSTANIMO NA VARNEM DOMA,

naj skušnjavi nihče se ne vda,

pomlad in družba nas vabita ven,

a poslušaj razuma zdaj refren:

 

OSTANIMO NA VARNEM DOMA,

naj nevarnost prav vsak prepozna,

čeprav težko je, odgovorno ravna, 

to edina rešitev je sveta.

 

Je sovrag naš neviden, ga oko ne zazna,

a hudoben je včasih za dva,

je na preži na vsak naš napačen korak,

se ne ubrani ga niti junak.

 

A orožje prav strašno premoremo mi,

to vedeti mora vsak,

mu pred nosom odločno zaprimo duri,

se osamljen spremenil bo v zrak.

 

Zato:

 

OSTANIMO NA VARNEM DOMA,

naj nevarnost prav vsak prepozna,

čeprav težko je, odgovorno ravna, 

to edina rešitev je sveta.

 

OSTANIMO NA VARNEM DOMA,

Tako v bitko naj vsak se poda,

odločnost naša meja ne pozna,

OSTANIMO ZDRAVI, BODIMO DOMA!

 

 

 

Bevke, 17. marec 2020

Dragi domišljijci, mentorji in starši!


V zadnji objavi na naši spletni strani in FB profilu - ob razglasitvi rezultatov projekta ZDNP 2019/20 - smo obljubili, da bomo v tem tednu na šole razposlali ponudbe za naročilo Pravljične knjige projekta Z domišljijo na potep 2019/20, vendar tega vsled trenutnih razmer zaradi varnosti ne bo mogoče storiti v fizični, torej pisni obliki.

Zato vas na ta način obveščamo o izidu Pravljične knjige, v kateri so objavljeni prispevki vseh avtorjev, ki so sodelovali na natečaju ZDNP 2019/20, seveda za vsako šolo ločeno.

Ponudbo ter naročilnico (ki ju najdete pod tem zapisom) bomo v elektronski obliki, po e-pošti, poslali vsem mentorjem in jih vljudno naprosili, da jih posredujejo staršem avtorjev, saj tega v fizični, pisni obliki, čeprav imamo naslove, kot že zapisano, iz varnostnih razlogov ne moremo storiti, seveda pa oba dokumenta lahko prenesete tudi z naše spletne strani.

Verjamemo, da bo Pravljične izid knjige s prispevki nadebudnih pisateljev in pisateljic, vnesel kanček veselja v sicer trenutno precej turoben in s skrbmi prežet vsakdan mladih pisateljic in njihovih staršev, zato smo se tudi potrudili, da je Pravljična knjiga izšla razmeram navkljub..

Seveda pa vsem pošiljamo lepe domišljijske pozdrave ter željo: OSTANITE ZDRAVI!

In: OSTANITE DOMA!

Tjaša Zorc Rupnik, koordinatorka projekta ZDNP

 

Bevke, 10. marec 2020

Dragi domišljijci!

Kako neverjetno hitro teče čas, kajne? Dvakrat smo se dobro obrnili in že je tu datum, ki ga, verjamemo, zelo nestrpno čakate, datum, ko bo znano, katera besedila so prepričala člane strokovne žirije. Vsekakor nikomur niste olajšali dela, kakovostnih besedil je bilo mnogo in ... mah, kaj bi se ponavljali, dobri pisatelji ste, to je to! Vsi! A obljuba je obljuba, torej ...

No, za tiste, ki se ne boste našli na spodnjem seznamu - naslednji teden bomo na šole razposlali ponudbe za Veliko skupno in Veliko pravljično knjigo, v katerih bodo objavljeni vsi prispevki, s katerimi ste sodelovali na natečaju - po šolah. Seveda pa boste lahko naročili, kot je bilo to mogoče tudi prejšnja leta, samostojno knjigo ali slikanico z le svojim prispevkom.

Katera besedila so torej prepričala strokovno žirijo in bodo zaživela v samostojni knjižni obliki?

PREDMETNA STOPNJA:

1. mesto: Tamaja Buh, POGLEJ ME V OČI, OŠ Pod goro Slovenske Konjice

2. mesto: Martin Mihelj, ZMAJEVO MESTO, Prvačina

3. mesto: Nika Homšak Godler, V TVOJIH ROKAH, OŠ Vransko-Tabor

ČASTNO 4. mesto:

Bogdan M. Novak, SAG: Skrivna agencija genijev, OŠ Karla Destovnika - Kajuha Šoštanj

Renee Leigh Cornelly, NEVIDNO UPANJE, OŠ Lesično

Sara Praznik, VSE MOJE LJUBEZNI, OŠ Lava Celje

POSEBNA NAGRADA ŽIRIJE:

Rozalija Lia Muršec, SKUPAJ PREMAGAVA VSE, OŠ Kidričevo

 

RAZREDNA STOPNJA:

1. mesto: Pia Brodnik, Vid Čeligoj, Liza Gliha Urbančič, Dafina Gashi, Eva Hladnik, Maj Levec, Marisa Mihalič, Luka Orehek, Lina Tomšič, Daša Zupančič, NEVZGOJENI ZMAJČEK, OŠ Louisa Adamiča Grosuplje

2. mesto: Aleja Rošker, JAKA IN BONTON, OŠ Sladki Vrh

3. mesto: Lučka Sedmak, Trina Gligorić, Danica Mladenović, Neli Pirman, LILI IN SKRIVNOSTNI OBISKOVALEC, OŠ Martina Krpana Ljubljana

ČASTNO 4. mesto:

Tara Benko, Job Bohnec, Tit Bohnec, Anja Dravec, Amy Bukovec Gal, Ema Gregorec, Elena Kocet, Küčan Ema, Neja Marič Udovič, Nela Ficko Ðurinek, Teja Lovrenčec, Amna Suljić, Pija Šiftar, Nik Vehab, Žan Zelenko, Tian Zelenko, MAJHNE NAGAJIVKE, OŠ Bogojina

Lana Zapušek, POREDNI VOLKEC, OŠ A. T. Linharta Radovljica

Gal Žunko, Neli Žunko, Maja Ž. Fridauer, Jaša Jakob Jerenec, Lara Greifoner, Anže Kvas, PRIGODE Z DRAVSKEGA POLJA, OŠ Cirkovce

Ota Aracki, PRIJATELJICI ZA VEDNO, OŠ Mladika

Tisa Ribič, KAJ JE BONTON?, OŠ Litija

Vsem nagrajencem iskreno čestitamo!

 

 

Bevke, 18. februar 2020

Dragi domišljijci!

Pa je mimo prvi del letošnjega tekmovalnega dela. Znano je, katera besedila so najbolj prepričala obiskovalce naše domišljijske spletne strani, vaše starše, sorodnike, znance, prijatelje ... Verjemite, res so se potrudili in oddali neverjetno število glasovnic - sploh dandanes, ko skorajda ne znamo več vzeti v roke ovojnice, nanjo nalepiti znamke in jo odposlati po pošti.

Vsem nagrajencem, ki ste si z prejetimi glasovnicami priborili izid lastne knjige oziroma slikanice, iskreno čestitamo, vsekakor pa vse vabimo, da si ogledate tudi razglasitev strokovne žirije, ki se bo zgodila prav kmalu - 10. marca 2020.

In kdo so zmagovalci glasovanja?

PREDMETNA STOPNJA:

1. mesto: POGLEJ ME V OČI, Tamaja Buh, 2337 glasov

2. mesto: ZMAJEVO MESTO, Martin Mihelj, 614 glasov

RAZREDNA STOPNJA:

1. mesto: MAJHNE NAGAJIVKE, skupinska pravljica, OŠ Bogojina, 712 glasov

2. mesto: NORIN ROJSTNI DAN IN URA, Nuša Hace, OŠ Loče, 169 glasov

Čestitamo!

 

 

Bevke, 8. februar 2020

Dragi domišljijci!

V duhu današnjega kulturnega praznika naj vam najprej zaželimo čim lepši, kulturno obarvan konec tedna, ki mu takoj sledi še en pomemben dogodek: glasovanje za vam najljubšo zgodbo ali pravljico letošnjega domišljijskega potepa. Vse zgodbe (Predmetna stopnja) in pravljice (Razredna stopnja) bodo v ponedeljek, ob 8.00 uri zjutraj objavljene pod spodnjima pasicama RAZREDNA STOPNJA in PREDMETNA STOPNJA - povezavama do posamezne kategorije. Vsak prispevek je opremljen z glasovalno številko (pazite, PR in P pomenita različni kategoriji), ki jo morate vpisati poleg naslova zgodbe oziroma pravljice, za katero glasujete, in, obvezno, tudi imena in priimka avtorja/jev. Seveda morate zapisati tudi svoje podatke, saj lahko vsk glasuje le za ENO pravljico in ENO zgodbo. Podvojene glasovnice bomo izločili!

Vsebina glasovnice je torej sestavljena iz:

1. PODATKOV O GLASOVALCU: Ime, priimek, naslov in PODPIS

2. PODATKOV O ZGODBI ALI PRAVLJICI, ZA KATERO GLASUJETE:

a. GLASOVALNE ŠTEVILKE

b. NASLOVA ZGODBE ALI PRAVLJICE

c. IMENA IN PRIIMKA AVTORJA/JEV.

 

Kako boste oblikovali glasovnico, pa je povsem vaša odločitev: lahko kaj narišete, lahko je prazen, bel list, lahko ... prepustite se domišljiji.

IN ŠE - POMEMBNO: Glasovnic nikar ne pošiljajte kot dopisnice, saj je to precej draga oblika glasovanja, raje jih zberite na kup in jih pošljite skupaj v eni ovojnici.

 

ŠE BESEDA, DVE O GLASOVALNIH PRAVILIH:

1. Trajanje: od ponedeljka, 10. februarja 2020, do srede, 12. februarja 2020.

Upoštevali bomo glasove, ki bodo na pošti oddani vključno od srede, 12. februarja 2020.

2. Geografsko področje glasovanja: Republika Slovenija

3. Glasovanje poteka za naslednje kategorije: Predmetna stopnja, Razredna stopnja.

4. Način oddaje glasov:

Z glasovnico po pošti, ki mora vsebovati:

1. PODATKOV O GLASOVALCU: Ime, priimek, naslov in PODPIS.

2. PODATKOV O ZGODBI ALI PRAVLJICI, ZA KATERO GLASUJETE:

a. GLASOVALNE ŠTEVILKE

b. NASLOVA ZGODBE ALI PRAVLJICE

c. IMENA IN PRIIMKA AVTORJA/JEV.

Glasujete lahko le enkrat v vsaki kategoriji. Podvojene glasove bomo šteli kot neveljavne. Glasovnice pošljite na naš naslov Smar-team, Bevke 93, 1358 Log pri Brezovici. V končnem seštevku bomo upoštevali glasovnice, oddane na pošti do vključno 12. februarja 2020.

Prosimo vas, da pravila v celoti upoštevate.

Seveda smo vam za morebitna pojasnila na voljo na telefonski številki 01/756 98 62 ali na e-naslovu smar-team-zdnp@amis.net.

Rezultati glasovanja bodo na spletni strani objavljeni 18. februarja 2020.

Naj se torej vnovič zapraši in zaiskri ...

Tjaša Zorc Rupnik, koordinatorka projekta ZDNP

 

 

Bevke, 4. november 2019

Glede na vsa sporočila, ste komaj čakali, da se podamo na naš vsakoletni domišljijski potep. Tudi mi, verjemite. Toda ker ste bili v preteklosti tako zelo pridni, še vedno ustvarjamo čudovite slikanice in knjige, ki jih nestrpno čakate, zato se bomo letos, v izogib slabi volji in čakanju, na krilih domišljije potepali drugače, kot ste vajeni.

 Naj kar naštejemo novosti:

1. V kategoriji RAZREDNA STOPNJA se število nagrajenih zgodb in posledično izdanih slikanic izenači s kategorijo Predmetna stopnja, torej na 6. Ker slikanice izhajajo z zamudo zaradi pogojenosti z ilustracijami, smo letos sklenili 'zaposliti' tudi matične šole zmagovalnih avtorjev, in sicer z ilustracijami za izbrane zgodbe - znotraj likovnega krožka ali sorodnih dejavnosti na šoli. Seveda bo posledično število pripadajočih izvodov višje za vse sodelujoče likovne ustvarjalce. Natančna navodila bomo šolam posredovali, ko bo znano, katera besedila so zmagovalna.

2. V kategoriji VRTCI bodo imeli mladi avtorji (in, se razume, njihovi mentorji oz. mentorice) malce več dela, saj bodo odslej zgodbice skupinske, ravno tako pa bodo morale biti tudi likovno opremljene, kot sledi iz objavljenih navodil v razpisnem besedilu.

3. Ker se je v kategoriji MENTORICE nabral kar zajeten kupček zgodb, ki še čakajo na objavo, bo v tem šolskem letu kategorija mirovala, naslednje letopa bomo zopet zavihali rokave, kot se spodobi.

V kategorijah DIJAKI, PREDMETNA STOPNJA in DRUŽINA pa sprememb, razen časovnega okvirja, ni.

Podrobna navodila za vseh pet tekmovalnih kategorij (Vrtci, Dijaki, Razredna in Predmetna stopnja ter Družina) boste našli pod spodnjimi pasicami. Veselimo se vaših prispevkov in vam pošiljamo prijazen domišljijski pozdrav!

Aha, in še, saj veste:

Domišljija je tista čarobna točka, v kateri se konča konec in se prične neskončnost ...

Tjaša Zorc Rupnik, koordinatorka projekta ZDNP

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TONIN 1    TONIN 2    TONIN 3